EET, ONTDEK EN ERVAAR

Ontdek de mogelijkheden in onze omgeving

LINKS & AANBEVELINGEN

De Lot leeft voor een groot deel van het toerisme. De kalksteen waar het gebied vooral uit bestaat heeft vele grotten laten ontstaan, grotten die al sinds mensenheugenis bekend zijn en waar deels ook voorhistorische grotschilderingen te zien zijn. Bijvoorbeeld de grot van Pech Merle in Cabrerets. De mooie omgeving heeft veel te bieden. Naast de prachtige stad Cahors vind je hier de mooiste grotten van Frankrijk, maar vooral ook mooie dorpen, en die zijn er genoeg in deze streek. Bezoek eens Loubressac, Lauzerte, Pujols en Autoire met zijn prachtige waterval. Saint-Cirq-Lapopie wordt gezien als een van de mooiste plaatsjes van Frankrijk, en is een enorme toeristische trekpleister. Rocamadour is na Mont Saint-Michel het meest bezochte plaatsje van Frankrijk en komt ook als bedevaartplaats op de tweede plek (na Lourdes). Daal ook af in de spectaculaire grotten van Padirac, zó groot, dat je er in kunt varen!

EET

Lot te eten

ONTDEK

Lot te ontdekken

ERVAAR

Lot aan activiteiten

TOURTIÈRE DU LOT ET GARONNE

De Tourtière du Lot et Garonne is een variant op de krokante taart afkomstig uit het oude Rome onder de Latijnse naam “crustata”.

NADINE’S LUNCH

Proef de authentieke smaak van de Lot. Nadine is een regionaal restaurant druk bezocht door de plaatselijke bevolking. Eet smakelijk!

CAHORS WINE & DINE

Het “Lot Of Saveurs” festival biedt elk jaar de plaatselijke gastronomie van de Cahors streek. En daar past natuurlijk een goed glas Cahors wijn bij.

SAINT-CIRQ-LAPOPIE

Saint-Cirq-Lapopie is een dorp in het dal van de rivier de Lot. Het ligt op de top van een steile rots circa honderd meter boven de rivier.

VILLE ROSE TOULOUSE

De roze stad Toulouse nodigt u uit om haar vele kanten te ontdekken. Bewonder het indrukwekkende Capitole, de Basiliek Saint-Sernin of het Klooster van de Jacobijnen.

MOISSAC

Moissac ligt op de rechteroever van de Tarn. Moissac is vooral bekend om haar abdij en haar abdijkerk.

ROTSKLIMMEN

De door rivieren uitgeholde rotsen zijn een zegening voor liefhebbers van rotsklimmen.

TE VOET, PER FIETS OF AUTO

Op de wijngaarden langs de rivier wordt Frankrijks oudste wijn gemaakt en kleine weggetjes leiden er naar middeleeuwse dorpjes.

WATERSPORT

Het kanoën en kajakken op de rivier de Lot is heel populair onder vakantiegangers die van watersporten houden.